ERASMUS

11.09.2014 15:33

Naše škola se zapojila do projektu ERASMUS - jedná se o výměnné pobyty dětí z několika zemí. My jsme zapojeni společně s Polskem, Tureckem, Řeckem, Finskem a Francií.

Projekt je určen pro 10-11 leté děti (5. a 6. třída) a bude trvat 2 roky. Během této doby by se měly dvojice dětí navštívit vzájemně ve svých zemích, do každého státu vyrazí z naší školy vždy 4 děti (2 děvčata a 2 chlapci) a 4 učitelé. Kromě Polska se cestuje do všech zemí letecky a partnerské školy se nachází vždy v hlavním městě daného státu. Děti budou ubytovány v rodinách od soboty do pátku (večeře, nocleh, snídaně), přes den bude společný program.

Prosíme rodiče, kteří by měli zájem o výměnný pobyt (a byli schopni a ochotni u sebe doma ubytovat dítě z jiného státu již příští rok na jaře), aby se přihlásili mailem třídní učitelce. V přihlášce prosím vypište státy podle priorit vašeho dítěte (první bude ten, kde chce nejvíce, poslední ten, kam nejméně). Pokud si do některého státu nepřeje cestovat, neuvádějte jej vůbec. Prosím o předběžné přihlášení do 15.9.2014. Děkuji:)